Hogyan válasszuk ki a tökéletes színű sminket?

A megfelelő sminkek kiválasztásakor érdemes figyelembe venni minden nőnek, hogy ő személy szerint milyen típusba tartozik: tavasz, nyár, ősz, tél. Ez a kategorizáció már sokak számára ismert, segítségével felmérhető, hogy milyen színek állnak jól nekünk.

A csoport kiválasztásához az adott ember haj- és szemszínét, valamint bőrtónusát kell megnéznünk.

Annak a meghatározása, hogy ki milyen típusba tartozik, elég nehéz, mivel vannak kevert típusok is, a legnagyobb nehézséget viszont az jelenti, hogy mivel minden ember egyedi és különleges adottságokkal rendelkezik, ezért eltérő értelmezések, és különös kombinációk vannak. Érdemes tehát a megbízható kategorizáció érdekében teszteket is kitölteni, hogy tudjuk, milyen típusba tartozunk.

A tökéletes sminkek kiválasztása is nagyban függ ettől a kategóriától, ahogy a ruházkodás is.

A tél típusoknak érdemes élénk, telített színeket választani, melyek ugyanakkor minden esetben hidegek. A telítettség a színek esetében azt jelenti, hogy nem tartartalmaznak fehéret és feketét, azaz se nem „derítik”, se nem „tompítják” őket. Elsősorban az alapszínek sorolhatók ide.

A nyár típusok színei olyanok, mintha egy szürke fátyolt vontunk volna a tél típusok telített, élénk színeire: azaz azoknak a derített-, világosabb verziói, de továbbra is hidegek. Ez visszafogottságot kölcsönöz nekik.

Az ősz típusok színei már meleg tónusúak és telítetlenek. Rezes árnyalatok és földszínek állnak jól ennek a típusnak.

A tavasz típusoknak a meleg és telített színekből érdemes válogatni, vibráló és energikus árnyalatok tartoznak ide.