Takács Ernőt választották az ingatlanfejlesztői kerekasztal elnökének

Immár harmadik alkalommal, újabb két évre választották meg Takács Ernőt az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnökének a testület tisztújító közgyűlésén – közölte az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) az MTI-vel csütörtökön.

Az IFK célja, hogy az ingatlanfejlesztési ágazat kedvező tendenciái tovább erősödjenek, aminek érdekében a kormányzattal együttműködésben szeretnék elhárítani a növekedési kilátások megvalósulásának kockázatait. Az IFK továbbra is azon fog dolgozni, hogy az ingatlanfejlesztés a jelenleginél is jelentősebb nemzetgazdasági tényezővé váljon.
Az IFK eddigi elnökét Takács Ernőt, a Wing iroda- és szállodaportfolióért felelős vezérigazgató-helyettesét, valamint Gresó György alelnököt, a Gránit Pólus fejlesztési vezetőjét is újra megválasztotta a tisztújító közgyűlés. Magyarország vezető ingatlanfejlesztő társaságait képviselő szervezet új alelnöke pedig Kovács Attila MRICS, a Horizon Development Kft. ügyvezető partnere lett. Az elnökség mandátuma két évre szól és 2017. június 1-jén lépett életbe.
Az IFK-nak jelenleg 20 társaság a tagja, a tagok összesen több mint 6 milliárd euró értékben fejlesztettek mintegy 3 millió négyzetméter ingatlant, és ezen épületekben több mint 100 ezer ember dolgozik.