A 2018-as CSOK igénylés előnyei

A CSOK igénylés számos területen előnyösen változik 2018-ra. Egyrészt elég lesz első körben pusztán a legfőbb igazolványokat bemutatni, majd ezt követően kell csak leadni a nyilatkozatokat. A papírmunka lényegesen csökken tehát.
A CSOK megigénylése azonban csak kis része a feladatoknak ahhoz képest, hogy egy építkezés milyen sok teendővel jár, és hogy mennyi mindent kell átlátni hozzá. Érdemes tehát olyan szolgáltatásokat igénybe venni, amelyek segítenek abban, hogy az ügyfél megtalálja a megfelelő szakembereket, illetve helyeket az építkezés0hez.
Ezek a cégek segítenek a vásárlónak megtalálni a megfelelő tervezőt, statikust, műszaki ellenőrt, építésvezetőt, felelős műszaki vezetőt, generál kivitelezőt, kőművest, tetőfedőt, bádogost, vakolóst, aljzatbetonost, burkolót, festőt, asztalost, vízszerelőt, gázszerelőt, fűtésszerelőt, villanyszerelőt, lakberendezőt, kertészt, építőanyag kereskedéseket, akikre szüksége lesz az ügyfelüknek a ház építésekor. Tehát leveszik az építkezéssel kapcsolatos terheket az ember válláról, akinek csak a CSOK -kal, valamint a tervezéssel kell foglalkoznia.