Felújítanák a volt belvárosi trafóházat

A korábban a Merlin Színháznak is helyet adó épületet Budapesten. A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntött arról, hogy az átalakítás tervezésére harmincmillió forintot biztosít.

    Az épület, amelyet az V. kerületi Gerlóczy utcából lehet megközelíteni, korábban színháznak, oktatási központnak és klubnak adott helyet. Jelenleg – mint az elfogadott előterjesztésben írták – igen rossz állapotban van.
Az épület jelenlegi állapotában nem alkalmas a rendeltetésszerű használatra, üzemeltetésre. Az ismételt használatba vételhez teljes körű – építészeti, szerkezeti, gépészeti, elektromos, technológiai, belsőépítészeti – felújításra van szükség, amely magában foglalja a funkciónak megfelelő műszaki kialakítást is. A korszerűsítésnek egyúttal figyelembe kell vennie a mai kor követelményeinek megfelelő energiahatékony üzemeltetést.
Az épület bruttó szintterülete 2345 négyzetméter. A teljes körű felújítás becsült fajlagos bekerülési költsége bruttó 260 ezer forint négyzetméterenként. Az építési beruházás becsült összköltsége bruttó 600 millió forint.