A dátumbélyegzők fajtái.

A dátum- és számozó bélyegző kiválasztásakor azt fontos mérlegelni, hogy milyen területen használja majd a vásárló a bélyegzőt. Ha irodákba, vagy magánszemélyként lesz szüksége rá, akkor a műanyag önfestékező és zsebbélyegzők a legmegfelelőbbek.

Dátumbélyegzők önfestékező (automata) és asztali párnás kivitelben érhetők el többnyire. Utóbbi akkor ajánlott, ha kizárólag helyben szeretnénk alkalmazni a bélyegzőt. A bélyegzőknek a hónapszalag tekintetében két verziója van, az ISO, mely a hónapot számmal jelöli, valamint az UNG, mely a hónapot betűvel, rövidítve jelöli. A dátumbélyegzők három fő kategóriában érhetők el: az önfestékező, egyszerűbb verziók: 1. mini dátumbélyegzők, 2. klasszikus dátumbélyegzők valamint a szalagos, bélyegzőpárnás verziók, a 3. hagyományos dátumbélyegzők.

 

A dátumbélyegzők használata olyan területeken indokolt, az ügyviteli folyamatokban gyakran kell dátumozni: az érkeztetés és dátum bejegyzés céljából. Elsősorban irodákban, iskolákban, kis-, közép- illetve nagyvállalatoknál, magánszemélyeknél is felgyorsíthatja az adminisztrációs munkát, és megkönnyítheti a használók dolgát.