Venni fogok egy édi-bédi cicát!

Venni fogok egy édi-bédi cicát, aki már le van foglalózva, meg is született, már csak az elválasztásra kell várni. A helyzet az, hogy már régi álmom volt egy ilyen babacica, és most végre itt az alkalom, hogy az enyém legyen! Szóval körbe is néztem az állateledel, állattartás címszó alatt a webshopokban, hogy jó ajánlatokhoz jussak!

Egy fajtatiszta, törzskönyves cica elég drága mulatság. Arról nem is beszélve, hogy még a számára igencsak fontos eszközöket is meg kell vásárolni. Úgy hiszem, hogy ilyen esetben is fontos az, hogy okosan válasszunk kellékeket, azaz hogy olyan helyről vásároljunk, ahol nem olyan méregdrága minden.

A cica elég rosszcsont állat, azaz szükséges olyan eszközöket is venni, melyek meggátolják őt a rosszalkodásban, és a szertelenkedésben. Például a kaparást meggátolandó lehet vásárolni riasztóspray-t, és a kaparófára fújható macskamentával pedig oda lehet vonzani, ezzel együtt pedig szoktatni a cicát a kaparóhoz. Ezekkel az apró praktikákkal érdemes élni, ha a cicavásárlás mellett döntünk.
Emellett pedig érdemes beszerezni egy „fésű-kesztyűt” – aminek sok-sok előnye közt az egyik az, hogy simogatás közben tudjuk a cica heti fésülését megvalósítani. Hiába, a cicagazdáknak nagyon is okosnak kell lenni! Hiszen a kismacskák különösen játékosak, és szertelenek tudnak lenni, így túl kell járni az eszükön addig, amíg megjavulnak.