Milyen szempontok alapján válasszunk franciaágyat?

Ez a kérdés életünk során többször is felmerül: amikor első saját otthonunkba költözünk be, bútorokat cserélünk, másik lakásba költözünk át, vagy derékfájás miatt arra kényszerülünk, hogy lecseréljük a régit.

Bármi is az oka, laikusként nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a franciaágy kínálat óriási, és ebben a bő választékban kell megtalálnunk a számunkra legmegfelelőbbet.

Első gondolata mindenkinek az, hogy kényelmes és praktikus legyen. De mit jelent a kényelem és praktikusság? Mindenkinek mást! Van, aki a matracos franciaágyat szereti. Ez esetben többnyire külön kell megvenni a matracot, ágyrácsot és ágykeretet. Van, akinek a rugós franciaágy jön be. Ennél a keretre van ráerősítve a rugósor, szivacsréteg, és az egész be van vonva kárpittal.

Nem lehet kijelenteni, hogy csak az egyik vagy csak a másik a jó, mert mindenki más szempontok szerint választ. Azt viszont nem árt szem előtt tartani, hogy könnyen szétszerelhető és mozgatható legyen. Ennek előnyét takarításnál és költözéskor érezzük leginkább.

Azt tudom tanácsolni, hogy semmiképp se mulasszuk el kipróbálni mindegyik franciaágy típust, mielőtt döntünk, mert a legfontosabb, hogy kényelmes legyen!