több hinta

Fém vagy a fából készült hinta számít jobb választásnak?

Mik az előnyei és hátrányai a fém és fa hintának, illetve melyik lehetőség a legmegfelelőbb az Ön kerti játszóteréhez? Ezek valóban gyakori kérdések, amelyeket lehet hallani ezzel kapcsolatban, ezért szeretnénk jobban megvizsgálni a kérdést.

A fém és a fa hinta tartóssága nagymértékben függ a keret minőségétől. Egy jó minőségű fakeret átlagosan körülbelül 20-30 évig tart, míg a horganyzott acélból készült fém keretek az időjárási viszonyoktól függően körülbelül 15 évig tartanak. Ha a fakeret inkább az, ami jobban vonzza, mindig ügyeljen arra, hogy időjárásálló fából készüljön.

Míg a fából készült hinták általában hosszabb élettartammal bírnak, jelentős karbantartást is igényelnek. Ha egy fakeretbe fektet be, biztosnak kell lennie abban, hogy sok időt szán olyan feladatokra, mint a fa festése és ápolása. Ellenkező esetben azt tapasztalhatja, hogy a fából készült eszköz gyorsan elrothad, és hajlamossá válik más természeti problémákra.

A fémvázak is igényelnek némi karbantartást a rozsdásodás megelőzése érdekében, de az időráfordítás lényegesen kevesebb, mint a fa esetében. A fém hinta rozsdásodásának megelőzése érdekében érdemes horganyzott acélból készült keretet vásárolni. Ezenkívül erősen javasolt a fém alapozóval végzett karbantartási festés.

Ha a telepítésről van szó, akkor a fakeretnél elég nehéz az emelés. Másrészt a fémkereteket jellemzően sokkal egyszerűbb felszerelni. Ha inkább saját maga szeretné befejezni háztáji projektjét, erősen ajánljuk a fémkeretet. Ha azonban fakeretet választ, valószínűleg szakemberek segítségére lesz szüksége a hinta telepítéséhez.