Hogyan hangszigetel egy hangszigetelő ablak?

Az már nagyjából köztudott információnak mondható, hogy egy minőségi nyílászáró hőszigetelésben az élen jár. Nem kevés energia spórolható meg a közbenjárásával, lévén lényegesen kevesebb fűtés kell télen a kellemes melegség megteremtéséhez, vagy éppen hűtés nyáron a hűvös levegő benntartásához. Ugyanakkor nem ez az egyetlen pozitív következmény, ami megtapasztalható akkor, ha új, prémium nyílászáró kerül a régi, elavult ablak helyére.

Mit jelent a szigetelés a gyakorlatban?

A VEKA ablak csúcson teljesít ezen a területen, és ahogy arra fentebb utaltunk, nem kizárólag a hőszigetelés terén. Bár mi tagadás, ebből a szempontból is a legtöbbet nyújtja, ami csak adható. Ám ezzel szoros összefüggésben a hangszigetelésről is célszerű néhány szót szólni. Hiszen ha a hőhullámok nem képesek kifelé áramolni, illetve a benti nem kívánatos hőmérséklet sehol sem tud bekúszni, akkor ez logikus módon a hanghullámokra is igaz.

A mindennapokban ez úgy nyilvánulhat meg, hogy nem kizárólag a hőérzet javulhat azokban a helyiségekben, ahol a nyílászárók prémium jellemvonásokat testesítenek meg. A zajszennyezés mértéke is jelentősen csökkenthető általuk. Ez pedig nemcsak azt jelenti, hogy kevesebb napi szinten a beszűrődő nesz, zaj. Hanem egyenlő a nyugodtabb, relaxáltabb pihenéssel és az idegbarát otthoni környezet megteremtésével. Mert bár kevesen tudják, még kevesebben figyelnek rá tudatosan, de a zajok nagyon kimerítik az idegrendszert, folyamatos, nem szűnő stresszt generálva, aminek a negatív következményei szerteágazóak, és ha egy mód van rá, elkerülendőek!

Akkor végre tompulhat a város zaja?

Igen, mégpedig jelentős mértékben! Nem véletlen, hogy a műanyag ablak Budapest nagy részén igazi mentsvárként szolgálhat. A forgalom, a járókelők neszei, a hétköznapinak mondható, mégis idegesítő hanghatások nagy százalékban párkányon kívülre száműzhetőek. Ráadásul a hangszigetelésnek hála nemcsak befelé nem juthatnak el a zavaró hangok, kifelé sem távozhatnak a benti beszélgetések foszlányai, így az otthonlét intimitása is jobban megőrizhető, mint valaha.