napvitorla, étterem

Napvitorla a teraszok és kertek megóvására

Alig több mint pár hónap  van hátra a nyár kezdetéig, és sokan már azon gondolkodnak, hogy teraszukat átalakítsák a szabadtéri vacsorákhoz vagy a medencés délutánokhoz a barátokkal. Ki ne szeretné élvezni a jó időt kellemes légkörben?

A nap azonban problémát jelenthet, ha otthonunk külső tereit folyamatosan kitesszük neki, ezért a napvitorlák kiváló lehetőséget nyújtanak a teraszok és kertek védelmére, megőrizve az otthoni teret kellemes esztétikát. Az árnyékoló napellenzők az egyik legsokoldalúbb lehetőség, hiszen amellett, hogy megvédik a területet a naptól, esztétikai célokat is szolgálnak, így kellemes, közvetlen napfénytől védett teraszt vagy kertet alakíthatunk ki.

Számos oka van annak, hogy a napvitorla az egyik legjobb választási lehetőség teraszán vagy kertjében, de van egy alapvető oka: ez a fajta napellenző gyakorlatilag bármilyen körülményhez képes alkalmazkodni. Ezen kívül ez az egyik leginnovatívabb modell a teraszok és kertek napfénytől és egyéb zord időjárástól való védelmére.

A napvitorla mechanizmusa árbocokra vagy horgonylapokra felfüggesztett és feszített módon elhelyezett vászonkészletből áll. A támasztékok a védendő felület mentén helyezkednek el, amihez könnyen alkalmazkodik, köszönhetően annak, hogy moduláris felépítésről beszélünk. Bár a modell beépíthető motorosan, kivehetően vagy fixen is, ez utóbbi javasolt, mivel kialakítása nem túl nagy szélsebességnek készült.

Nem rögzített rendszer választása esetén tanulmányt kell végezni a szél erejének kiszámítására, a telepítési folyamat adaptálására és a balesetek elkerülésére. Ezért, ha az ágazat szakemberei tanácsot adnak a napvitorlák felszereléséhez, az garantálja a sikert.

Amellett, hogy a napvitorla egy nagyon funkcionális elem, nagyon kortárs avantgárd stílust kínál számunkra. Kialakítása a haditengerészeti technológián alapul, így a hajók vitorláira hasonlít, és egyszerű és tökéletesen megtervezett módokat kínál számunkra a rendkívül előnyös funkciójának felhasználására.