linképítés

A sikeres linképítés titka kezdőknek: 3 dolog, ami segíthet

Minden bizonnyal, ha elkezdtél a keresőmotor-optimalizálással (SEO) foglalkozni, akkor szembe jött veled a linképítés is, ami elsőre pofon egyszerűnek, majd nagyon zavarosnak tűnik.

A kettő kéz-a-kézben jár, ezért nem elég, ha valaki jól ír, kell egy jól működő terv arra, hogy a cikkek hogy érnek majd el a célközönséghez, illetve a vásárlók hogyan fognak eljutni a kívánt oldalra. Az alábbi cikkben 3 linképítési stratégiát gyűjtöttünk össze, ami segíthet elindulni.

BLB, avagy hibás linkek építése vagy Broken Link Building. Amennyiben megvannak már a cikkek, a következő lépés, hogy keress hibás linkeket. Ha megvan, ajánld fel a saját tartalmadat a hibás helyett. Ehhez fontos, hogy amit ajánlasz, az értékes legyen. A BLB segít biztonságossá tenni a hivatkozásokat és viszonylag könnyű módja a linképítésnek.

Tedd átláthatóvá a weboldaladat! A vásárlók szeretik, ha könnyen megtalálják a céginformációkat, főleg, ha azok naprakészek. A sikeres linképítés alapja, hogy amit szeretnék promotálni, az is karban legyen tartva. Ehhez fontos, hogy a harmadik fél felé is tiszta legyen kommunikáció: ha megjelenik valahol az oldalunk, lássuk el azt a felet a helyes információkkal. Használjuk a közösségi médiát, influencereket és kezeljük az értékeléseket.

Próbáld ki a vendégblogolást! Habár a Google óva int a vendégektől, jó gyakorlás lehet. Az ilyen linképítés már komolyabb munkát igényelnek, de a szerzett hivatkozások értéke is magasabb.