iPhone szerviz nadrágban

Ezekkel érdemes tisztában lenni egy iPhone szerviz meglátogatása előtt

Az általunk megkérdezett iPhone szerviz szakembere, Péter szerint folyamatosan visszatérő kérdésekkel érkezik az ügyfelek többsége. Éppen ezért elárulta nekünk, mik azok a tények, amikkel érdemes tisztában lennünk, mielőtt betérünk egy iPhone szervizbe.

Péter beszámolója szerint a megkeresések túlnyomóan arra vonatkoznak, hogy miként lehet megjavítani a hibássá vált készülékeket. A legtöbben földre ejtett telefonok miatt fordulnak meg iPhone szervizükbe.

Az ügyfeleknek ilyenkor új kijelzőre vagy hátlapra van szükségük. Természetesen más alkatrészek cseréjét is vállalni tudják: legyen szó akkumulátorról, hangszórókról, illetve mikrofon hiba esetén is érdemes azonnal egy iPhone szerviz szakembereihez fordulni. Előfordulhat, hogy a térerővel adódik rendszeresen gondunk, ami szintén kezelhető.

A szakember szerint érdemes tisztában lennünk azzal is, hogy egy iPhone szerviz eladói a készülékünk szoftverfrissítésében is rendelkezésünkre állnak. Továbbá, sokszor sokan kérdezik, és valóban igaz, hogy egy meghibásodott kamera is az ő kompetenciakörükbe tartozik.

Háttér információként elmondta, hogy a bevizsgálás, diagnosztika miért tarthat el akár több napig is. A szakember tapasztalatai szerint azért van rá szükség, mert a készüléket szoftveres terhelés mellett is tesztelni igyekeznek, valamint ezzel párhuzamosan az akkumulátor működését is megfigyelik, miután feltöltik és teljesen lemerítik az eszközt.